تاریخ انتشار : 28 آبان 1392 10:38

عفو بین‌الملل:

میانمار به وعده آزادی زندانیان سیاسی عمل کند

سازمان عفو بین الملل ضمن استقبال از آزادی چند زندانی سیاسی در میانمار از دولت این کشور خواست تا به وعده خود مبنی بر آزادی تمام زندانیان سیاسی تا پایان سال جاری عمل کند.
    dw2.jpg به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دولت میانمار روز جمعه اعلام کرد: 69 زندانی سیاسی را آزاد کرده است که مورد استقبال عفو بین‌الملل قرار گرفت، اما این سازمان اعلام کرد زمان برای دولت میانمار برای عمل به وعده‌هایش و آزادی کلیه زندانیان سیاسی تا پایان سال 2013 میلادی رو به اتمام است.

ایزابل آرادون معاون سرپرست بخش آسیا - اقیانوسیه در عفو بین‌الملل اظهار کرد: به طور قطع آزادی این زندانیان یک اقدام مثبت است، اما این حقیقت همچنان وجود دارد که هنوز زندانیان سیاسی زیادی در میانمار حبس هستند. رییس‌جمهور این کشور وعده داد که تا پایان 2013 همه زندانیان سیاسی را آزاد می‌کند، اما زمان برای دولت میانمار که نشان دهد این سخنان وعده‌های توخالی بیش نبوده‌اند رو به اتمام است.

وی ادامه داد: ما هنوز گزارشاتی دریافت می‌کنیم که نشان می‌دهد فعالان و مدافعان حقوق بشر هنوز هدف آزار و اذیت قرار می‌گیرند و این خطر برای آن‌ها وجود دارد که تنها به دلیل بهره بردن از آزادی بیان زندانی شوند.

یکی از این زندانیان آزاد شده، یک فعال حقوق زنان است که در اوت 2013 به دلیل فعالیت‌هایش به دو سال حبس با اعمال شاقه محکوم شد. وی اکنون به صورت مشروط آزاد شده است. از این رو آرادون متذکر شد که وی و بسیاری دیگر که شرایط مشابه دارند باید بدون قید و شرط آزاد شوند و تمام اتهامات علیه آن‌ها باید لغو شود.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی عفو بین‌الملل، دکتر تون آنگ یک مسلمان از قبیله روهینگا در میانمار است که سال گذشته به دلیل اعتراض علیه خشونت‌های شدید علیه اقلیت مسلمان در این کشور به 17 سال زندان محکوم شد و تاکنون نیز آزاد نشده است. این سازمان آزادی فوری و بدون قید و شرط وی و دیگر فعالان سیاسی را خواستار شد.

ایزابل آرادون علاوه بر این از میانمار خواست تا تضمین کند که در دوره اصلاحات و تغییرات در این کشور فضای لازم را برای فعالیت مدافعان حقوق بشر و جامعه مدنی باز کند تا آن‌ها بتوانند بدون ترس از آزار و اذیت، بازداشت و مجرم قلمداد شدن به وظایف خود بپردازند.